02 maart 2010

Gaan we dat pikken? 6
Dikke tranen biggelden over haar ontroostbare gezicht


Boukje drukte een Ipod voor Speerpunts neus met op het scherm de bekende PSA Prostaatkankertjes driedubbelcheck pagina. Speerpunt duwde de Ipod weg. "Dit bedoel ik nou, helemaal gek word ik van al dat Internetgedoe. De eerste de beste waanzinnige dumpt z'n stuff op het net en kleine kinderen gaan hier, in mijn spreekkamer godbeterhet, voor doktertje spelen. Zegt u het maar meneer Welgemoed, gaan we een biopsie doen of luistert u naar dat kleine zwarte ding?"

"Ach meneer Speerpunt, wat zal ik zeggen? Dat u geen manieren heeft en u tot nu toe alleen nog maar op uw schermpje heeft gekeken in plaats van naar mij? Of dat die hypermodern verlaagde afkapwaarde van je er alleen maar is om de produktie van je hypermoderne robot te maximaliseren?" Boukje barstte in tranen uit en voegde er schreiend aan toe. "Of dat je blinde biopsieen 1 van de 3 tumortjes missen en als je ze toevallig wel raakt je Gleasonscore in de helft van de gevallen verkeerd is en dat het je allemaal nog geen ruk kan schelen ook." Dikke tranen biggelden over haar ontroostbare gezicht. Welgemoed had Boukje maar op schoot genomen en keek Speerpunt verwijtend aan. "Heb je nou je zin?" De anders altijd zo vlotte Speerpunt zat nu verstijfd en lijkbleek in z'n stoel. Speerpunt strekte z'n arm en liet die langzaam naar boven komen wijzend naar de deur. En ook heel langzaam en voor Speerpunts doen zeer zacht: "Wilt... U... nu... direct... de... spreekkamer... verlaten... en   hier... never...  ever... nog... een... stap...  zetten." Dit veroorzaakte een nieuwe stortvloed van tranen met daartussendoor een aantal verwensingen met een zo hoog $%&@# karakter, dat PSA Prostaatkankertjes ze hier niet durft op te schrijven. Welgemoed tilde de schreiende Boukje op en verliet het toneel. Precies op het ogenblik dat ze deur openden liepen de 2 door Speerpunt bestelde Security employees van Magma Totaal Ontzorgers BV naar binnen.

Meanwhile maakte Harm een praatje met enkele verontruste prostaatkankertjes patienten in de wachtkamer...

(wordt vervolgd)

5 opmerkingen:

Familie Veen zei

Weer met veel plezier gelezen en ook nog instruktief.

Bedankt en hartelijke groeten
Familie Veen, Groningen

Anoniem zei

Leve de Vrolijke Wetenschap!

antiuro

Claudia zei

De Uromax Mannenkliniek in samenwerking met Magma Totaal Ontzorgers BV, hahahaha. Hoog Toren C gehalte. Kijk allen op Maandagavond naar VPRO Toren C

cheers,

Claudia

Vrij Ademhalen zei

Henk, je schept ruimte rond de benepen sfeer bij diagnose en behandeling van lokale prostaatkanker. Ik geniet van de dreigende suspense van "Gaan we dit pikken" en de luchtige manier waarop je dit opschrijft.

Met een lach, een traan en een groet,

Prostaatkankertjes Patient

Anoniem zei

I second that

antiuro