05 november 2010

Een leugentje om bestwil

Als je deze maand een afspraak hebt op Urologie Radboud dan is de kans groot dat je tegenover een ongeschoren uroloog met een mislukte snor komt te zitten die een PSA van je wil. Niet zo fris. En niet alleen je uroloog, overal op de poli kom je ongeschoren types tegen. De viezerikken. Ze doen dit in het kader van de actie Movember. Aan Movember doen niet alleen urologen mee maar ook bosjes positief denkende Nederlanders ondermeer via hun Hyves, Facebook of Twitter accounts. Al deze postivos laten hun snor staan.

Als je vraagt naar het waarom daarvan zegt zo'n zombie  "om aandacht te vragen voor prostaatkanker en omdat ik daarvoor m'n snor laat staan zou ik het leuk vinden als je wat geld overmaakt naar het KWF en je je PSA laat meten."

Om de sfeer niet te verpesten zeg je maar "Hartstikke goed, vind ik leuk, ga ik doen", maar  maak je vervolgens niets over en ga je zeker niet naar de dokter.

5 opmerkingen:

Blueboy zei

Er staan in Nijmegen geloof ik 2 operatierobots. Nijmegen is een geautomatiseerde intensieve prostaatkankerhouderij gerund door snorren....

Henk Scholten zei

Goed uitgedrukt! Pas geleden is in Breda weer een nieuwe robot geinstalleerd, volgens mij nr 12.
link: http://www.bredavandaag.nl/nieuws/2010-10-01/amphia-molengracht-schaft-operatierobot-aan

Laatste zin daaruit: "Het Amphia Ziekenhuis gebruikt de komende maanden voor het trainen van de medisch specialisten en OK-assistenten die met de nieuwe operatierobot gaan werken. Het ziekenhuis wil bij de aanschaf en het gebruik van de robot zorgvuldig handelen en voldoen aan de kwaliteit- en patiƫntveiligheidseisen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg."

Goed ze zijn nu dus aan het oefenen. Op patienten dat wel. Wie hoe dan ook, ondanks al mijn waarschuwingen, toch een RP wil kan dit voorlopig het beste niet in Breda laten doen.

Anoniem zei

Het is mij gelukt om zonder te prikken een behandeling te krijgen
turp/greenlaser nu moet ik beslissen welke ik neem, dus de bal ligt weer bij mij (iemand enig idee wat ik moet nemen??) zelfs het in de blaas kijken was onder een "roesje" er is dus in gesprek met de uroloog die ik had een duidelijke verandering op getreden in de behandeling of was dit een toevals treffer??

Anoniem zei

Ik hoop dat dit een graap is, niet van Dr Scholten, maar van de verziekte medische leiding in heel NL. Ik weet dat er artsen zijn die het niet eens zijn met wat er met het acceptatie van het Zorgstelsel is gebeurd, maar dit gaat me veel te ver. Kanker is te ernstig om luchtig over te doen.

Anoniem zei

http://www.bbc.co.uk/news/health-11880415