30 juli 2011

Random Plannen

In Nijmegen wordt hard aan de weg getimmerd. Hier en hier bespraken we de brochure van het Prostate MR Center of Excellence (PMRCE), waarin terecht de waarde van de biopsie ter discussie wordt gesteld maar ten onrechte en zonder wetenschappelijke onderbouwing de MRI als het ei van Columbus wordt gepresenteerd.

Inmiddels is het PMRCE opgegaan in een grotere organisatie, met behalve in Nijmegen ook lokaties in Almelo en Hengelo. Het nieuwe samenwerkingsverband heet de ProstaatKliniek en werd in een paginagroot artikel in de Telegraaf aan de consument geintroduceerd. De Prostaatkliniek biedt de PSA-consument een "Onafhankelijk Behandeladvies" met standaard een MRI in het PMRCE.

Wat zijn ‘Onafhankelijke behandeladviezen’?
De Prostaatkliniek heeft een uitgebreid netwerk van experts op het gebied van de behandeling van prostaatkanker.  Uit dit netwerk kiezen we ‘random’ een uroloog en een radiotherapeut. Zij formuleren beiden, onafhankelijk van elkaar, op basis van de uitslag van de diverse onderzoeken, een behandeladvies. U krijgt dus als het ware altijd een ‘second opinion’ standaard in de diagnose.


Terug naar u
Uw behandelend arts krijgt zo snel mogelijk alle uitslagen plus de twee onafhankelijke behandeladviezen. Hij kan op basis hiervan een gedegen keuze maken voor uw behandeling. Uiteraard wordt deze keuze ook nog besproken in het  ‘lokale multidisciplinaire overleg’; een overleg met specialisten in verschillende richtingen binnen het eigen ziekenhuis. Tenslotte wordt de behandelkeuze aan u voorgelegd. U weet dan zeker dat u de best mogelijke behandeling krijgt, op basis van een topdiagnose. En dat binnen enkele weken.


Goed, over een prostaatkankertje buigen zich in de visie van de Prostaatkliniek dus minimaal 4 artsen. Eigen Uroloog, Intake Uroloog Prostaatkliniek, Random Uroloog Prostaatkliniek, Random Radioloog Prostaatkliniek waarna dan nog lokaal multidisciplinair overleg volgt voordat je hoort wat de plannen zijn. De kans is groot dat er verschillende plannen zijn en dat jij een keuze mag maken voor 1 van die onafhankelijke random plannen van artsen die je nooit gezien hebt.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De slechtste post tot nu toe, wel informatief, dat nog wel.

PSAPtjes Fan

Henk Scholten zei

PSAPtje, je hebt groot gelijk. Dit komt doordat de andere posts zo ongehoord goed waren.