28 juni 2010

Schuld en Boete
 
Inmiddels zitten we in de eindredaktionele fase van mijn stuk tegen het opsporen en behandelen van prostaatkankertjes. Het gaat hier om minimale aanpassingen die geen invloed hebben op de verschrikkelijk inhoud en de daaraan gekoppelde harde beschuldigingen aan het adres van de Rotterdamse urologen. Het commentaar zal op 7 september a.s. verschijnen in Huisarts en Wetenschap. In hetzelfde nummer krijgen de Rotterdammers gelegenheid voor een weerwoord. Tot m'n verrassing gaat dit niet geschreven worden door Professor Dr FH Schroder, hier beter bekend als Herr Dr Fritz Schreibtisch, maar door Professor Dr CH Bangma, hier berucht geworden als Professor Prostaat Pensioenplan. Dit is opmerkelijk want Herr Dr Fritz is de onderzoeksleider van het ERSPC en ook degene die op het NOS journaal woordvoerder was. Is hij kaltgestellt door Pensioenplan? We lusten Pensioenplan rauw en zijn  zeer nieuwgierig naar de bochten waarin hij zich gaat wringen om z'n zwendel te verhullen.

De discussie met Pensioenplan vindt vervolgens plaats op de internetsite van H&W. Dit is een besloten site alleen toegankelijk voor leden. Ik heb de redactie verzocht het artikel 2 weken openbaar te houden zodat iedereen mee kan discussieren. Of dit gebeurt is nog afwachten en in onderhandeling, maar helemaal ongebruikelijk is dit niet bij maatschappelijk belangrijke artikelen waar ik het mijne ook toe reken, als ik zo vrij mag zijn.

Hoe dan ook het artikel zelf kan ik niet ook laten verschijnen op PSA Prostaatkankertjes omdat ik de copyrights overdraag aan H&W. Wat wel kan is uitgebreid citeren. Voor de trouwe PSA Prostaatkankertjes lezer zal de inhoud overigens niet verrassen. Wel geheel nieuw zijn m'n voorstellen om de Rotterdammers te STRAFFEN voor hun misdaden tegen de Nederlandse man. Rond 7 september zal ik deze straffen hier op PSA Prostaatkankertjes apart bespreken.

Nieuw hier en wil je weten waar het hier in hemelsnaam over gaat? Achtergronden  hier en hier

11 opmerkingen:

Claudia zei

oei,oei, de messen worden geslepen en er komt eindelijk straf! Moeten de veroordeelden naakt verschijnen?

Claudia

Henk Scholten zei

Nee Claudia, ze krijgen een streepjespak gemaakt door Oma. Op een gegeven ogenblik moet de broek wel naar beneden voor slaag met het Bamboe Rietje

Jos Staes zei

Erg boeiend gaat dit worden. Ik zie er naar uit. Ik hoop van harte dat de H&W site voor dit artikel opengesteld wordt.

Anoniem zei

Ik ben erg benieuwd hoe Henk Scholten vanuit z'n flatje aan het Spaarne denkt Professor Chris Bangma en anderen van de vakgroep Urologie van het Erasmus MC te kunnen straffen. Veel verder dan fantasieën over openbare zweepslagen met bamboestokjes zal het wel niet komen.

Larsua

Henk Scholten zei

Zoek het in de sfeer van het dichtdraaien van subsidiekranen en veranderen van richtlijnen

Anoniem zei

Ach , Einstein was ook maar een studeerkamergeleerde .

-- Simplistisch Verbond --

George Berger zei

Goed Gezegd Henk!

Anoniem zei

Hendrik, je blaast wel weer hoog van de toren met je STRAFFEN.
Misschien krijg jij wel een afstraffing van Professor Bangma. Heb je daar wel eens aan gedacht?

En dat terwijl je eigenlijk zo'n rustige bedachtzame intellectueel bent...

Magda

Henk Scholten zei

Magda, natuurlijk zie ik zelf het hilarische van STRAFFEN, maar ik wil het hier op PSA Prostaatkankertjes graag luchtig houden, ondanks of juist door de ernst van de zaak.

De kans dat ik van Pensioenplan een eerlijke afstraffing krijg acht ik bijzonder klein. Hij kan moeilijk ontkennen dat de biopsie in 1 van de 4 gevallen de tumor mist en in de overige gevallen bij de helft de Gleason score verkeerd is dwz de mate van kwaadaardigheid niet bepaald kan worden. Daarmee valt z'n hele kaartenhuis in elkaar.

Bij gebrek aan argumenten is de kans op verdachtmakingen natuurlijk wel levensgroot aanwezig gecombineerd een huichelachtig zg positief betoog over de noodzaak van meer innovatie en meer onderzoek. Maar hier reken ik dan wel mee af in de discussie.

We zullen zien...

Anoniem zei

Wel erg jammer dat je het artikel niet mag doen verschijnen Henk maar wij kijken uit naar de uitgebreide citaten hieruit. Heel veel succes in elk geval!!!

MJ 3,9

Henk Scholten zei

MJ 3,9. Zie Mededelingen over distributie PDF van het artikel.