03 april 2010

Huishoudelijke mededeling

Anders dan de tegenstander, die zwijgt als het graf of op z'n best met een onleesbaar bericht van een PR adviseur afkomt, spreekt PSA Prostaatkankertjes zonder blad voor de mond. Veel diplomatiek gewriemel, intriges en overlast afgelopen week. Met als dieptepunt een spamaanval op het contactadres. Na het plaatsen van een speciaal filter met echo hield het op. prostaatkanker@planet.nl is voor de goedwillende nu weer normaal bereikbaar. Hoewel we hiervoor geen enkel bewijs hebben ligt het voor de hand de spammers te zoeken in de gelederen van de Andros Paradise of Pensioenplan Plaza.

Al het gebel en gemail leverde wel wat op. Uit betrouwbare bron vernamen we dat het op z'n minst nog enkele maanden gaat duren voor de Rotterdamse geleerden klaar zijn met hun eerste versie van de zg "ERSPC Quality of Life Study". Ze gaan dit  opsturen naar of de Lancet of het New England Medical Journal. Aangezien dit manuscript vervolgens door de Editorial Board van 1 van deze tijdschriften gespoeld moet worden die dit van een (ongetwijfeld groot) aantal kritische opmerkingen zal gaan voorzien waarop de Rotterdammers dan weer correcties zullen moeten aanbrengen, komen er zeker nog maanden bij voor er eindelijk gepubliceerd is. Voor wie niet weet waar ik het over heb, meer over de Rotterdamse zwendel hier en in de daaropvolgende berichten.

PSA Prostaatkankertjes is wel goed maar niet gek. We gaan niet nog een jaar wachten met de Eindafrekening. Met de redaktie van 1 van de 3 toonaangevende Nederlandse medische tijdschriften is afgelopen week afgesproken dat ik in het te schrijven stuk nu een "Educated Guess" zal doen naar de ravage aan letselschade die de Rotterdammers hebben aangericht ipv de zg Quality of Life Study te fileren, die er dus niet is. Dit dan naast mijn kritiek op hetgeen wel al gepubliceerd is (bv 47 vs 1 etc).

Het ligt in de bedoeling het tekstvoorstel in de loop van mei af te hebben waarna ik hoop er eind juni met de redactie definitief uit te zijn. Dit gaat nog een lastige klus worden. Ik zal een groot aantal ernstige verwijten en beschuldigingen, samenhangend en goed onderbouwd, in een beperkte ruimte moeten proppen. Dit alles ook nog eens op een deftige academische toon in plaats van in de hier gebruikelijke straatvechterstaal. Gelukkig ligt een groot deel van de inhoud hier al op PSA Prostaatkankertjes verspreid, zij het nogal chaotisch.

De eerst komende weken staan dan ook in het teken van ordenen. Ik ga daartoe door de oude berichten heen en zal waar nodig verbeteringen aanbrengen of geactualiseerde referenties. Bij belangrijke veranderingen zal ik daarvan melding maken in de rubriek mededelingen. Mogelijk dat er in deze periode hier wat minder columns verschijnen.

29 opmerkingen:

Familie Veen zei

We wensen je veel succes met de publicatie. Als lezers van het eerste uur is het ontstaan en verdere ontwikkeling van dit prostaatkankertjes gebeuren voor ons zeer boeiend!

Henk, Anja, Peter, Hans en Merel Veen, Groningen

Bleuboy zei

Hoewel ik nog maar kort op de site ben heb ik hetzelfde als de Familie Veen, een soort incrowd en witness gevoel. Die ERSPC jongens en meisjes zullen vast en zeker eindeloos moeten vergaderen met al hun commitees om dan een soort met consensus tekst te komen vol verhullende taal. Zoiets als het IPCC. Als jij daar tussendoor gaat komen met je Eindafrekening zal de machinerie nog eens extra ontregeld worden want ze kunnen natuurlijk niet maanden wachten met hun reactie daarop.

Henk Scholten zei

Familie Veen, bedankt en leuk dat het hele gezin meeleest

Bleuboy (Blueboy??), ja er zal wat af vergaderd en genotuleerd worden met weer vergaderingen daarover waarbij iedere lullige doctorandus en carriere feminette hun punt kwijt moeten. Natuurlijk worden ze daar weer overspannen van waardoor nog meer operatiefouten gemaakt worden. Wat zal er een stress heersen in Pensioenplan Plaza waar ze naast het ERSPC ook nog eens Actief aan het Surveilleren zijn.

But.... Eindafrekening (werktitel) moet nog wel geschreven worden! Lijkt op het eerste gezicht eenvoudig maar om de hele inhoud van 90 PSA Prostaatkankertjes in ca 1200 woorden goed lopend, dwingend en deftig op papier te krijgen zal niet vanzelf gaan.

Claudia zei

Nog spammen ook. Wat een losers. Ik heb hezelfde gevoel als familie Veen en Blueboy. Leuke nieuwe woordjes Pensioenplan Plaza en carriere feminettes hahaha

Keep on trucking!

Anoniem zei

Heel veel succes Henk!
Wij blijven Psa Prostaatkankertjes op de voet volgen en kijken uit naar Eindafrekening.

MJ 3,9

Incontinence Briefs zei

This blog is really fantastic as I have gone through all the posts. I don't know why the blog mater is not interested in posting some more relative information. I request the blog mater to add some more content about Incontinence Briefs to this great blog. I shall link from my blogs to this blog soon.
Thanks
Jeff

Rotterdammer zei

Lijkt op een spammer

Anoniem zei

Wat de uitkomst ook is!!
Ze hieven het glas
Deden een plas
En alles bleef zoals het was!!
Onder het motto "Het is niets om werk te hebben maar om het houden"
M.v.g. Hans Veen

Henk Scholten zei

Wat vindt u van al die kritiek?

Professor Pensioenplan: "PSA Prostaatkankertjes heeft misschien wel gelijk maar we zijn nu eenmaal TOO BIG TO FAIL."

Is Urologie Dijkzigt nog te redden?

Professor Pensioenplan: "De oplossing is simpel, onderzoek, onderzoek, gewoon meer onderzoek. Dit is vrij eenvoudig te financieren door patienten een Onderzoeksheffing te laten betalen. We doen op dit moment onderzoek naar de precieze hoogte van deze heffing."

George Berger zei

Nu dat ik het woord "incontinence" zie, al dan niet in een spammail, moet ik een vermoeden kwijt. Afgelopen week las ik een stuk in het NRC over de 20 bezuinigingsvarianten. Twee dingen vielen me op die hier relevant zijn. (1.) Bezuiniging op langdurende zorg, en (2.) het niet-meer-vergoeden van incontinentiemiddelen, dwz, Luiers. Welnu. Er is sprake van een ware PK plaag, die gepaard gaat met een plaag van radikale prostectomieën. Veel mannen zullen luiers nodig hebben, en wel voor de rest van hun leven. Is het mogelijk dat de zorgzame Overheidsdienaren (2.) zien als een manier om (1.) gedeeltelijk te bewerkstelligen? Ik vermoed van wel.

Henk Scholten zei

Uiteraard bespaar je op langdurige zorg als je incontinentiemiddelen er uit haalt.

Bij mannen incontinentie is de zaak extra schreinend. Incontinentie als symptooom van een aandoening is zeer zeldzaam bij mannen itt bij vrouwen nl tengevolge van verzakkingen. Bijna alle incontinentie bij mannen is het gevolg van urologische bemoeienissen met als numero uno de Radicale Prostatectomie. Deze door urologen toegebrachte letselschade moet dan voortaan ook nog eens uit eigen zak betaald worden als het aan de Ambtelijke Werkgroep (AW) ligt...

Dat er bezuinigd moet worden op de gezondheidszorg is onvermijdelijk. De AW legt de rekening echter bijna volledig bij de patient en nauwelijks bij de beroepsgroepen. Bijvoorbeeld: saneren van de prostaatkankerbusiness zou incontinentie bij mannen bijna geheel kunnen doen verdwijnen plus honderden miljoenen vrijmaken. Meer over bezuinigingen in reacties op "Moreel en Medische Hersendood"

Blueboy zei

De ambtelijke Werkgroep bestaat uit Ambtenaren, Vertegenwoordigers van de Beroepsorganisaties zoals NVU en Vertegenwoordig(st)ers van consumenten Stichtingen/Platforms zoals KWF. Die houden zich nu alleen maar bezig met de vraag hoe hoog de heffingen moeten worden zodat zij kunnen blijven vergaderen en adviseren.

George Berger zei

Dag Henk, de meest bij de ouderen, en niet alleen maar bij de oudere patienten. Hier heb ik geen goed woord voor over. We leven te lang, en dat hebben alle Westerse regeringen gevonden sinds het einde van WO2, met Churchill voorop. Mijn leus is, al jaren, " We had our chance but we blew it. And we blew it because of greed." je kunt de tijd en datum aangeven: de nacht van 3 op 4 Augustus, 1914. In een spoedvergadering die nacht heeft de Duitse Socialisten oorlogskredieten aan de Keizer goedgekeurd. Ze konden WO1 niet voorkomen, maar ze hebben wel Hun geloofwaardigheid verloren. Sindsdien is de beschaving gestaag achteruitgegaan.

Henk Scholten zei

Tja Blueboy, zo zit het wel ongeveer.

De vraag is kan het anders? Mijn voorstel is zo: In het basispakket alleen nog maar voorzieningen voor mensen met symptomen, dwz mensen met koorts, ondragelijke jeuk, buikpijn, gebroken been, pijn op de borst, benauwdheid, diarree, mank lopen etc etc etc. Deze mensen kun je met recht patient noemen. De hele rest gaat naar aanvullende verzekeringen.

Effect: De basispremie kan flink omlaag, de aanvullende premies flink omhoog. Wil je je verzekeren tegen PSA Prostaatkankertjes? OK, maar dan wel 1000 Euro. Pensioenplan Plaza is dan binnen de kortste keren failliet, zeker als de mensen horen dat je daar incontinent gemaakt wordt en je het incontinentie materiaal zelf moet betalen.

Dit is een grof voorstel en zal nader uitgewerkt moeten worden door.... een commissie. Iedereen kan in principe zitting nemen in deze commissie, behalve Ambtenaren, Vertegenwoordigers van de Beroepsverenigingen en Vertegenwoordigers van de Stichtingen/Platforms

Henk Scholten zei

George, zou best waar kunnen zijn wat je zegt. Maar goed dat is nu eenmaal gebeurd. Erger is dat de barbaren opnieuw praatjes krijgen, deze keer ook in de US met Palin en haar Teaparty.

George Berger zei

Henk, ik heb jaren geleden al mijn vertrouwen in NL ambtenaren verloren. Ik vermoed heel sterk dat ze denken, "Aha, meer PK diagnoses met meer RP's als gevolg. Great! Prima kans om NL mannen en vrouwen aan te pakken. Laat ze zelf voor betalen." mijn partner lijd nu onder de gevolgen van dit soort denken. Mijn standpunten zijn stelliger geworden. Ik ben oud en ze wilden me dood hebben. Het is ze niet gelukt, maar de ervaring heeft een zeer diepe indruk op me gemaakt. Ik haat die mensen.

George Berger zei

Ik heb net je laatste post gezien Henk. Je hebt gelijk. Dat ze opnieuw praatjes krijgen is erger. Want ze hebben niets van die geschiedenis geleerd, het volk verwend met leuke dingen (voor geen 25 jaar in NL) , het onderwijs bewust afgebroken. Nu hebben te veel mensen onvoldoende historisch besef om te zien dat ze NU worden belazerd. En ik praat Zweden hiermee niet vrij.

Henk Scholten zei

George, ik geloof niet in doelbewuste slechtheid om mensen aan te pakken, dwz bewust incontinent en impotent of dood te maken. Zelfs niet bij Pensioenplan. Zulk soort slechtheid zou makkelijker aan te pakken zijn. Het is erger dan dat! De zg top spreidt een harteloze arrogantie ten toon die ongekend is. Het verschrikkelijk griezelige is dat de top werkelijk gelooft dat ze met hun 0,1% sterfte reduktie (zie column van 5 okt 2009) de Gezondheidszorg een dienst bewijst en dat daarvoor incontinentie en impotentie op grote schaal voor lief genomen moet worden. En dat men de gekste toeren uithaalt op Excel om van die 0,1% 20% te maken. Dat is pas Frankenstein. Daarnaast zijn er allerlei banaliteiten zoals te hoge hypotheken en teveel wintersportvakanties en teveel paardrijden, die het handelen stuurt, maar dat wordt verdrongen.

George Berger zei

Ik kan mijn geloof in de kwaadaardigheid van sommige mensen niet kwijtraken. Ik heb het geprobeerd maar het lukte me niet. Maar ik geef toe dat het hier om hartelosheid kan gaan. Twee weken geleden spraak ik met een Brit met een Calvinistische achtergrond. Hij is atheist. Hij vertelde me dat het belangrijkste effect van het Calvinisme is "to harden the hearts." Net wat jij ook zegt. Maar dan moet ik me affragen waroom regeerders in bijna alle andere landen, met hun verscheidenheid van religies, net zo harteloos zijn als de NLers met een VU achtergrond. Ik geef toe dat ik geen antwoord heb!

George Berger zei

Henk, nog een ding. Dit zijn problemen die op het kruispunt liggen van de ethiek, psychologie, en politieke theorie. We weten ver te weinig om ze op te losen. Misschien zal dit ons lot zijn.

Emiel Claes zei

George Berger schreef:

"Ik ben oud en ze wilden me dood hebben."

Jouw geloof in kwaadaardigheid van mensen is net zo goed een geloof als calvinisme, sterker nog is typisch calvinistisch.

George Berger zei

Nee meneer Claes, het is geen geloof in m'n geval. Ik heb het hier nooit willen zeggen, maar het idee is gebaseerd op persoonlijke ervaringen die ver weg liggen van zowel PK als het Calvinisme. Doet niet toe wat ze precies waren. Dat geloof is in mijn geval empirisch gesteund. Het Calvinisme is een interpretatie door een vervelende klier van een op niets gebaseerde geloof. Verder, ik ben opgeleid als filosoof, in ve VS. Ik ben in staat om iets te zeggen over (o.a.) het verschil tussen geloof en empirie.

Emiel Claes zei

Als u daartoe in staat bent zou u me een plezier doen dit uit te leggen.

George Berger zei

E. Claes----Ik zal toegevelijk zijn en neem aan dat u mij verkeerd hebt gelezen. Ik had het over SOMMIGE mensen, niet over "mensen" (uw term). Het Calvinisme poneert wat U zegt, NIET wat ik zeg.

George Berger zei

Hi Emile--Onze reacties kruisden elkaar. Hier is wat ik bedoel. Als een persoon WEET dat wat hij doet slecht kan uitpakken, EN hij weet dat hij BETER kan handelen maar LAAT NA dat te doen OMDAT hij/zij geleerd heeft (Calvinistische leer: Eert de Overheid, Romeinen 13) dat je een bevel moet opvolgen, dan is hi zeker kwaadwillend. Die persoon weet vanuit de EMPIRIE (wetenschaap) dat hij iemand kan helpen. Maar wanneer hij iets niet doed louter vanuit zijn indoctrinatie met een idee die nergens op is gebaseerd, handelt deze persoon uit GELOOF en is kwaadwillend (omdat hij echt beter weet). Kortom: He knows the better but does the worse. Ik hoop dat ik twee vliegen met een klap heeft gevangen. Niet helemaal, want ik heb slechts een situatie beschreven. Niemand kan je vertellen-in volle algemeenheid-wat goed, kwaad, empirie, geloof zijn. Ik geef een sketch van een idee dat in mijn geval mijn leven hielp redden. Een VU uroloog was ten opzichte van mij kwaadwillend in (vermoed ik sterk) bovenstaande zin (misschien in een andere zin). Door dit bekend te maken, heb ik achteraf gehoord, heb ik mensen geinformeerd en geholpen. De uroloog weet dat ik zo heb gehandeld. Ik ben er trots op, en zeg niet dat iedereen slecht is.

Anoniem zei

Dag , meneer Scholten . Een tijdje geleden heb ik een opstel over prostaatkanker voor school moeten maken . Hier is het :
Heer Bommel op de PaSAr .

Professor Prlwitzkofsky deed deze week een bijzonder wetenschappelijke ontdekking .

Daarbij hanteerde hij "der doppelte Nuloption" . Na extrapolatie van de getallen kwam hij tot de conclusie dat " der medische wetenschap nog maar één glied swierigkeit in der kette auf te klaren " had en zij kon zichzelf opheffen .
Der Manschaft sterbt nie meer !

Nuloptie 1. Alle overige ziekten , die sterfte veroorzaken , worden (binnenkort toch) uitgebannen en blijft prostaatkanker over .
Nuloptie 2. Mannen worden nooit gescreend op PK .

Terwijl de gemiddelde leeftijd van de man op dit moment ongeveer 78 is , zal bij het toepassen van Nuloptie 1 & 2 , er een gigantische stijging van de gemiddelde leeftijd blijken te ontstaan , naar misschien wel 150 jaar .
Bij het laten vervallen van Nuloptie 2 , wordt dat al gauw 155 jaar .
Echter , als men der prostaatkrebs uit te bannen weet , wordt een Man mindenstens 900 !

Hij zat diep in gedachten : " Donnerwetter, der Minister der soziale Angelegentheiten , wird noch eine Angelegentheit dabei bekommen "

"Ach , doe niet zo moeilijk , bekijk de dingen ook eens van de zonnige kant " , probeerde Heer Bommel hem nog op te beuren . Maar het was al te laat . De cijfers spraken geen visserslatijn . En hoewel Archus het hele relaas had aangehoord , had Tom Poes het begrepen !
"Heer Ollie !" , riep hij nog , maar het was al te laat . De gealarmeerde broeders en zusters hadden Heer Bommel reeds professioneel op de knieën geparkeerd , zodat Professor Sickbok zijn TRUST kon uitvoeren , zonder zich te hoeven haasten .

Archus was al naar de redactie gerend om het grote nieuws nog die avond in de "Groote Rommeldamsche Courant" te kunnen publiceren . En verder was nog die Poes aanwezig . Maar dat kon geen kwaad .

Sickbok kon tevreden zijn , Burgemeester Dikkerdak , Hoofdcomissaris Bas , Brigadier Snuf , Ambtenaar Eerste Klasse Dorknoper , hij had ze allemaal onder controle . Nu die Bommel nog en het echte Hocus PaSAr feest kon beginnen . De Magister had voor de gelegenheid zijn naam enigszins aangepast .

Er was echter onvoldoende met het ventje Poes rekening gehouden . Nadat Kweetal had verklaard : " dat van het wilkeurig gangster nog niet alles ontdoekt was" , maar dat zo'n groot denkraam als dat van Bommel hier wel raad mee zou weten , stopte de jonge Poes een spijker in het contact , waarop alle stoppen de lucht invlogen samen met de Kraai en de anderen .

De Magister verdween in het Zuidwesten , Professor Sickbok ramde het fundament van het PaSAr laboratorium , dat geheel verbrokkelde . Heer Bommel belandde veilig in de uitgespreide armen van de broeders en zusters .

"Dat was enigjes ! " schaterde Wammes Waggel .
" Dat een Heer van Stand dit allemaal mee moest maken . Het vraagt een welhaast te grote inspanning van zijn teer gestel " , mompelde Bommel , "maar gelukkig , dankzij zijn krachtdadig ingrijpen , was het toch nog goed afgelopen ".

Heer Bommel en zijn jonge vriend gingen op weg naar slot Bommelstein , waar Joost een een eenvoudige , doch voedzame maaltijd gereed had . " Al die moderne nieuwigheden , moet men met een flinke korrel zout nemen , zei mijn goede vader altijd . En daar houd ik mij aan ! Wat jij jonge vriend ?" , zei Bommel , terwijl hij een flinke slurp oestersoep nam .
"Hmm" , reageerde Tom Poes .

Terug naar Professor Prlwitzkofsky . Zittend op de puinhopen van het Stadslaboratorium , stelde vast :
1.Blijft er voor de gemiddelde man toch nog 150 jaar lebensvreugde overig .
2. Es köntte noch ein Klink in der kabel kommen , aber
3. Donnerwetter moes rapportiert worden !

(vrij naar Marten Toonder)

Vr Gr : jApi

Anoniem zei

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8608103.stm

Warn men of prostate test distress, study urges
M.v.g. Hans Veen

Henk Scholten zei

Hans, bedankt voor je bericht. Hier de Pubmed samenvatting: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20372151

In het ERSPC onderzoek is 3 op de 4 biopsieen na een "positief" PSA (afkapwaarde 3 ng/ml) negatief. Er is nog geen letter gepubliceerd over wat er met deze mannen is gebeurd. Die maken zich natuurlijk zorgen, immers hun PSA was positief. Ongetwijfeld veel herbiopsieen, buiten het protocol om. Meer hierover in "Weggemoffeld" van 17 augustus 2009.

ebatenburg zei

Volg nu een tijd Uw publicaties van verre weg namelijk Australie.
Ben zeer benieuwd of U door de zovele (teveel) instanties reacties krijgt.Deze onderwerpen zijn zo poliinterpretable en wij leken (U niet!!) weten vaak niet of reacties/Uw onderzoek/ervaringingen ,helpen.
het zou interessant zijn om dat eens te horen.

Edzard van Basten Batenburg
Mt.Eliza
Australia