23 april 2010

Gaan we dat pikken? 10
"Wow, wow, wow, waar komt dat vandaan?"


"Zo, dat is dat", Ilse strekte zich uit op de bank en pakte de telefoon. Eerst Oma. Ze deed haar verhaal.

"Goed van je kind, ik wist dat het zou gebeuren, wees maar blij. Dan kun je lekker thuis werken, net als vroeger toen specialisten praktijk aan huis hielden. Ze gingen alleen 's middags naar het ziekenhuis om de opgenomen patienten te bezoeken. En weet je wat ik ga doen? Ik ga een paar mooie pakjes voor je maken, niet wit of groen, maar lichtblauw met donkerblauwe knopen en een donkerblauwe bies en een ronde iets lage hals, zodat je kettinkje ook te zien is."

"Oh Oma, wat subtiel van je, dat zie ik helemaal zitten."
"Ik ga nu ophangen, want Nelie Smit Kroes is op de TeeVee, doei, doei, doei en pas goed op he?

Vervolgens belde ze Ricardo. "Dat heb ik toch altijd al gezegd, ik ben hartstikke blij voor je dan je kun lekker thuis.." Ilse onderbrak hem. "Er moet wel behoorlijk wat gebeuren in die 14 dagen, dat wordt grote ploegschaar en hard doortimmeren, maar voor jou gaat dat wel lukken. Morgenochend sta ik om 7 uur voor je deur met Dennis en Appie."

"Ricardo, het is niet alleen timmeren, ik heb ook inventaris nodig." Ze noemde een aantal zaken.
"Gaan we voor je regelen, don't worry."

Daarna Socrates. "Ik wist dit en ik ben blij voor je. Eindelijk kun je lekker thuis..." Ilse onderbrak hem. "Heb je aan vestigingsvergunning, verzekeringen, administratie, fiscus en advocaten gedacht? Nee dus. Geeft niet, binnen 14 dagen is alles geregeld."

"Weet je wat Oma voor me gaat maken?"
"Ja, lichtblauwe pakjes met donkerblauwe bies."

Ilse woonde aan de rand van het centrum in een vrij groot 19e eeuws huis. Beneden 2 grote kamers en suite, nu huis- en eetkamer plus een keuken. Boven hetzelfde, daar slaap- en studeerkamer plus een badkamer en dan nog een derde verdieping met ook veel ruimte maar daar werd nu niets mee gedaan. Beneden moest de praktijk komen en de rest moest een verdieping naar boven met benutting van de zolder. Dat betekende keuken en badkamer afbreken en 1 afdeling hoger opbouwen. Praktijkassistent in de oude keuken, wachtkamer in de gang. De achterkamer beneden scheiden met een wand en in tweeen knippen in een behandelkamer en ziekenkamer met 2 bedden. Een klein knus kliniekje, dacht ze. Ze rolde zich op.

De telefoon ging. Het was Ricardo.
"Moet je horen, ik ben op Ebay geweest en raad eens wat ik heb gevonden?"
"Zeg het maar"
"Een complete container"
"Een container met wat?
"Met een volledige inventaris"
"Wat zit er dan allemaal in?"
"Daar komt ie, hou je vast. Echo-apparatuur, portable narcosesysteem inclusief cylinders, behandeltafel inclusief lamp, microscoop, complete laboratorium set en nog veel meer, alles gloednieuw en in orinele verpakking, voor een prikkie en het ding kan morgen hier zijn."
"Wow, wow, wow, waar komt dat vandaan?"
"Uit een havendepot in Calais, gisteren daar aangekomen uit Abidjan waar het werd aangetroffen op een schroothoop bij een vuilstortplaats. En wil je weten je wat erop de container staat?"
"Nou?"
"This is a gift of the Netherlands Development Organisation to the People of The Ivory Coast."

(wordt vervolgd)

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Wel jammer dat het niet meer over prostaatkanker gaat, maar maar ook wel erg grappig.

Jeroen

Ramones zei

Leuk!!

Anoniem zei

Hendrik wat is dit?

Proficiat met uitsmijter. Verwacht echter niet dat ik de hele blog ga doorspitten, ik interesseer me absoluut niet voor prostaatkanker.

CvdD

Henk Scholten zei

*Hendrik wat is dit?*

CvdD. Dit is een serieuze zaak.

Zie kern vd issue rechterbalk.

Op dit moment is het wat frivool en losjes op de blog. In de studeerkamer heerst echter diepe ernst en worden de messen geslepen.

Groet, ook aan de familie

Claudia zei

Helemaal aan mij besteed. Killing finish voor ons gidslandje. Ook gelachen om Hoofdrekenen en Concurrentiestrijd. Ja, ik realiseer me dat het om een serieuze zaak gaat. De spanning is zelfs voelbaar in Gaan we dat pikken. Wij, m'n man en ik, hebben veel gehad aan de site vooral aan Out of the Box ivb zijn prostaatkankertje. Dus zowel de Lering en het Vermaak consumeren wij gretig.

chiao en succes met artikel
Claudia

George Berger zei

Ik ook Claudia. Maar mijn standaard naam voor NL spel je met een "G." Trouwens, het is niet van mij. Rond 1972 was NL, dacht men, klaar met de sociale wetgeving: WAO, WW, Bijstand, en nog meer. De heilstaatpropagandisten die niets van Zweden afwisten of af wilden weten, noemde NL toen "Het Gidsland," met bepaalde lidwoord en al. Nu dat NL het land op het continent is dat het meest op de VS lijkt, gebruik ik dat woord weer. De rest van de EU is bezig NL te volgen: neerwaarts.

Blueboy zei

Nederland lijkt het meest op de US?

George Berger zei

Het bericht dat ik las had twee boodschapen. EEN. Wat ik zei, maar ik had specifieker moeten zijn. Het ging o.a. Over de zwakke vakbonden in NL. TWEE. Het gaf het advies om NL als bruggehoofd te gebruiken voor de uitbreiding van Amerikaanse Toestanden--nu volop aanwezig in NL--door heel Europa.

George Berger zei

PS. DRIE. Het stuk noemde de steeds Amerikaanse wordende vormen van sociale wetgevingen in NL. Ik las dit een jaar of tien geleden.

Anoniem zei

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8637584.stm
Voor wat het waard is
M.v.g. Hans Veen