15 april 2010

Gaan we dat pikken? 9
"Zoek maar een wit meisje"


Terwijl PSA Prostaatkankertjes Boukje naar Ilse brengt en de eerste scootertjes bij de mannenkliniek arriveren, hiero, pakken we de draad met Ilse weer op. Hier waren we met haar gebleven. Ga voor deel 1 hierheen.

Toen Ilse de naam Speerpunt hoorde, gooide ze direct de telefoon op de haak. Zonder nadenken belde ze daarop Rampsnijder en deelde hem mee dat ze op staande voet ontslag nam en dat ze alleen het operatieprogramma van de lopende week zou afmaken. Na snel nog de bestanden van haar eigen 400 patienten gecopieerd te hebben, snelde ze op een drafje het gebouw uit. He, he, dat luchtte op.

Eenmaal thuis trof ze haar nieuwe vriend, opvolger van deze vriend, nog steeds ongewassen en in z'n onderbroek, in de keuken bezig met een pannetje aangebrande melk, een overlopend koffiefilter en een blik oud kattevoer. "Jij ook maar weg" De vriend keek haar overrompeld en schuldbewust aan. "Pak je spullen maar en zoek maar een wit meisje, ik heb hier echt genoeg van." Ilse ging naar boven en tikte het volgende briefje:

Geachte...

Hierbij deel ik u het volgende mee. Tengevolge van een slepend arbeidsconflict heb ik deze middag ontslag genomen en zal ik niet langer praktijk houden in Zorgzicht. De praktijk zal over 2 weken bij mij aan huis worden voortgezet. Heeft u een afspraak voor die tijd, bel dan voor een nieuwe afspraak. Ik heb er het volste vertrouwen in dat mijn nieuwe thuispraktijk zowel voor u als voor mij beter is en heet u over 2 weken graag weer welkom.

Met vriendelijke groet,
Ilse Platinasumma, urologe


Ilse, niet alleen handig met scalpels en andere fijne werkjes, had in een mum van tijd de adresgegevens door haar tekstverwerker gespoeld en de hele mik uitgeprint. Nu snel naar TNT post voor enveloppen en postzegels, dan ligt alles morgen in de bus. Beneden gekomen zat de vriend bij 2 half ingepakte koffers een shaggie te roken. "Schiet je een beetje op, ik ga nu weg en ben over een uurtje terug, dan wil ik dat je weg bent. En ga niet zeuren of pruilen want je hebt hier de tijd van je leven gehad en aan alles komt een eind." Ze gaf hem een kus op z'n voorhoofd en verdween.

Precies op tijd en met hulp van wat in de haast geronselde Marokkaantjes om de 400 enveloppen en postzegels te plakken, gingen de brieven op de post. Op weg naar huis zag ze haar ex bij de bushalte staan en toeterde even. He, he, eindelijk schoon schip.

(wordt vervolgd)

18 opmerkingen:

Anoniem zei

Vermakelijk :)
Martijn

Blueboy zei

Yeah, Yeah, Ilse pure Rock & Roll, vriend diepe Blues

Conservativo zei

Wat een bitch! Geef mij maar een stevig West Fries mokkel

Riemersma zei

Henk, ik vind je blog in het algemeen voortreffelijk met ongelofelijk veel zg contraire informatie. Maar ik begrijp niet wat je nu wil met Gaan We dat pikken en ook met de eindeloze Ad Hominem stukken tegen de Rotterdammers. Mijns inziens marginaliseer je jezelf daarmee. Vat dit svp positief op.

Henk Scholten zei

Riemersma,

Bedankt voor je reactie. Ik doe het in de eerste plaats omdat ik er plezier aan beleef, zeker nu als compensatie voor het wetenschappelijk werk. Maar ik doe het ook om lezers te trekken en vast te houden. Via Ilse, Boukje, Pensioenplan etc gaan mensen die dat anders niet zouden doen zich interesseren voor de zaak. Verder ben ik allang marginaal of exclusief zo je wilt.

Claudia zei

Wow, wat een posting. Lag natuurlijk weer dubbel, over die vrienden van Ilse, altijd wat. Ook over die uitsmijter met de Marokkaantjes. Laat ze wat doen en het zijn schatjes, alleen als ze zich vervelen worden ze vervelend.

Cherio!
(en succes verder met het artikel)

Henk Scholten zei

Je hebt gelijk, geen enkel probleem met ze. Vlak bij me is een hangjongerenplek met voornamelijk capuchonmarokkaantjes. Ik groet ze altijd vriendelijk. "Gaat het een beetje, jongens?" "Ja hoor, meneer."
Ik praat ook met ze over van alles en nog wat. Ook over hoofddoekjes. die doen ze om om jullie te jennen, zeggen ze, het is 1 grote grap. Althans bij dit Haarlemse groepje. "Wat dacht je dat Allah van die zware make up vind, hihihi?"

Ze hebben minachting voor de bange vooringenomen Hollander die met een boog om ze heen loopt, dan worden ze ballorig. Ze maken natuurlijk ook misbruik van de sociale voorzieningen (ADHD etc), maar dat komt niet omdat zij gek zijn maar wij! En inderdaad, ze zijn hulpvaardig, pas geleden hebben ze de vaat ontstopt en kwamen de volgende dag spontaan met een nieuw pijpje aan. "Als je iets doet moet je het goed doen" Geen kwaad woord over hen! (de maniak die van Gogh vermoordde is natuurlijk een ander verhaal, maar daar hebben zij niets mee te maken)

Claudia zei

Onze buren zijn Marokkaans. Gezin met 3 kinderen. Geen hoofddoekjes. Zeer oude Oma woont er ook. Heel beschaafde mensen, goede manieren, lekker eten. Het zijn goede vrienden van ons. Andere kinderen, ook de mijne, komen graag spelen en dan klagen overburen over OVERLAST. Hmm, het is hier niet alleen een antipensioenplankanker site maar ook een anti Nederland site aan het worden inclusief een heuse banneling.

Cherio!

George Berger zei

Henk, ik heb soortgelijke ervaringen met memsen wier wortels elders zijn = Allochtonen, maar dan in Amsterdam. Precies hetzelfde als wat jij beschrijf. Ik ging ook makkelijk in discussie over hoofddoeken, maar ook over dat hendenschudden onzin. Bepaalde NL politici bliezen dat laatste op. Wat maakt het uit? ik heb eens een Moslima van ongeveer 18 jaar gevraagd wat zij vond van dat Wereldbelangrijke handenschudden probleem. Mijn NL is niet zo goed meer, maar zij zei iets als "Ze zoeken een stok om een paard te slaan." Ik vertelde mensen in A'dam graag dat Orthodoxe Joden (hoofd J aub) ook geen hand geven (de manen). Ze waren stomverbaasd maar ik heb de reden daarvoor uitgelegd. Vonden ze grappig en hadden nog meer lak aan die benepen Hollanders. BTW, ik ben NL Staatsburger maar geen NLer. De minachting waar jij het over hebt was ECHT voelbaar aanwezig. Dat is een reden waroom ik vertrok. Die huisarts van mij (zie eerdere reactie) was zo'n duidelijk voorbeeld van vreemdelingenhaat dat ik hem niet uit kon staan. Vandaar mijn "Doctor Berger" actie. Ik kan veel meer vertellen, maar ik ben bang voor een CVA en niet voor PK. For what it's worth, ik heb me vandaag kwaad gemaakt over twee afdelingen van de PK Richtlijn op oncoline. Die betreffen Adjuvant Hormone Therapy. Een zegt bijna niets, maar laat alle ruimte open voor de tweede bewering. Die laatste is gevaarlijk verkeerd en achterhaald, maar dat is wat de zorgzame mensen bij infolijnen zien, geloven, en aan beller's vertellen. Wat een bedroog!

Henk Scholten zei

George, je zit nu in Zweden, waarom je nog langer kwaad maken over Nederlandse richtlijnen?

Claudia, ik wil deze site na de publicatie geleidelijk gaan ombuigen in Nee, Nee Nederlandje. Tenzij Nelie Smit Kroes zich gaat aandienen dan wordt het Nelies Nederland.

George Berger zei

Henk, het is eenvoudig. Een dierbare vriend heeft ook geleden dankzij het Zorgstelsel. Dat maakt me al kwaad. Maar deze fout kan levens kosten. Maar belangrijkste is, dat IK bijna slachtoffer werd van gebrek aan informatie. Die informatie staat OOK niet in de richtlijn. Bepaalde dingen worden daarin genoemd maar niet uitgelegd of anders gebruikt. Men behoort anders te gaan denken wanneer men aan iets levensbedreigend is ontsnapt. Maar ook omdat ik het NL Zorgstelsel-met richtlijnen-als een gevaar acht voor de EU. Geloof me Henk, mijn zorg is gegrond. Eigenlijk voel ik me EU Burger en geen NLer, maar NL maakt deel uit van de EU.

Claudia zei

Hmm Nelie. Ze heeft steeds meer allure, onnederlandse allure of juist wel nederlandse allure maar dat is dan tegenwoordig onnederlands, zoiets. Ga nu aardappelen schillen.

bye,bye

Anoniem zei

Mogen we het hier ook nog over prostaatkanker hebben? Ik zit met een 3 x geprikte PSA van 3,6 (15 maart), 3,7 (29 maart) en nu van 12 april 6,1!!!

Wat is uw mening/advies?
Dank u

Willem

Henk Scholten zei

Individuele vragen alleen via (telefonisch) consult. Zie voor contactgegevens rechterkolom( flink naar beneden scrollen.)

Anoniem zei

De blog wordt nog steeds levendiger, idem voor reacties. Bedankt ook voor Clusterfuck Nation en succes met het schrijven.

antiuro

George Berger zei

Ik heb zojuist gekeken naar Clusterfuck Nation en las de aflevering "The Party of Cruelty," over de Republican Party van tegenwoordeg. Die blogger heeft 100% gelijk. Ik ben in Amerika geboren en heb daar nu verschillende contacten. Als een lezer van dit blog wil zien hoe toonaangevende Republicans echt denken, dan kan ik dit stuk aanbevelen. Die mensen zijn echt wreed, en ze weten het ook.

Healthsurfer zei

Wat is dat met Compressors in Mededelingen?

Blueboy zei

Zie bericht van 11 april